Juha Latvala

6.11.2023

Pareto keskittyy oleelliseen ohjelmistohankkeissa

Vaikka Pareto Software Oy on vasta elokuussa 2023 perustettu ohjelmistokonsultointitalo tuntuu tässä vaiheessa vuotta jo siltä, että olemme toimineet jo pidempäänkin alalla.

Vaikka Pareto Software Oy on vasta elokuussa 2023 perustettu ohjelmistokonsultointitalo tuntuu tässä vaiheessa vuotta jo siltä, että olemme toimineet jo pidempäänkin alalla. Sillä, että suuri osa meidän ammattilaisista tuntevat toisensa vuosien takaa menestyneistä hankkeista saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa.

Pareto keskittyy teollisuuden tuotekehityksen ja ohjelmistoalustojen muutos-, integrointi- ja päivitystarpeisiin. Tarjoamme tuotekehityspalveluita ja järjestelmäkehitysprojekteja toiminnan, tuotannon ja digitaalisen kaupankäynnin alueella.

Tiedämme, että ohjelmistokonsultointimarkkinoilla tarvitaan uudistumista ja kehittymistä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana markkinat ovat osittain ylikuumentuneet, ja nyt rakenteellinen kilpailukyky on taas nousemassa keskeiseksi tekijäksi. Olemme vakuuttuneita siitä, että pystymme säilyttämään kilpailukykymme ja tarjoamaan asiakkaillemme entistä enemmän arvoa.

“Mutta miksi tähän markkinaan tarvitaan lisää ohjelmistoyrityksiä”? Toisin kuin monella vakiintuneella toimialalla, ohjelmistokehitys luo itseään uudelleen muutaman vuoden sykleissä. Uudet teknologiat ja toimintamallit vaativat jatkuvaa uudistumista.

Pareton periaate on nimetty italialaisen matemaatikon Vilfredo Pareton mukaan, ja tiivistetysti se määrittelee “monissa tilanteissa 20% tekijöistä määrittelee 80% tuloksista”. Me olemme ottaneet tämän 80/20-säännöksikin kutsutun mallin ohjaavaksi periaatteeksi ohjelmistoprojekteissamme ja asiakkuuksissamme. 

Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa sitä, että yhdessä asiakkaan kanssa varmistetaan, mitkä tekijät heille muodostavat 80/20-säännön mukaisesti suurimman arvon, ja asiakkuus- ja tekemismalli luodaan sen mukaisesti.

Ohjelmistohankkeen sisällä se ohjaa meitä valitsemaan oikean, haluttua lopputulosta tehokkaimmin palvelevan yhdistelmän valmiita ja räätälöityjä komponentteja. Toiminnallisissa ja ei-toiminnallisissa määrittelyissä se auttaa meitä keskittymään siihen, mikä on oleellista, ja kanavoimaan resurssien käytön oikein.

Ohjelmistot ovat lähtökohtaisesti kompleksisia kokonaisuuksia. Jatkuva pyrkimys yksinkertaistamiseen on kriittinen onnistumisen edellytys.

Ilolla odotan generatiivisen AI:n tuomia mahdollisuuksia ohjelmistoprojektien tehostamiseen. Lienee varma veikkaus, että tulevan viiden vuoden sisään osa yrityksistä saa merkittävän kilpailuedun ohjelmistokehityksen työvälineiden generatiivisen AI:n käyttöönotosta. Paretolla jokaiselle on mahdollistettu tehokkaimpien AI työvälineiden hyötykäyttö asiakasarvon parantamiseen.

Oma arvolupauksemme pitää sisällään läpinäkyvän toimintamallin niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemme ja kyvyn löytää 80/20-säännön mukaiset merkitykselliset asiat hankkeissamme.

Jos haluat kuulla lisää meistä, ota allekirjoittaneeseen yhteyttä.Ota meihin yhteyttä

Pareto Software Oy

Åkerlundinkatu 11 A

33100 Tampere


© 2023 Pareto Software

Pareto Software Oy

Åkerlundinkatu 11 A

33100 Tampere


© 2023 Pareto Software

Pareto Software Oy

Åkerlundinkatu 11 A

33100 Tampere


© 2023 Pareto Software